Stranutul, un gest atat de mic si de obisnuit, dar care spune atatea lucruri despre personalitatea noastra.

In primul rand, de ce stranutam? Explicatiile ar fi multiple. Praful, polenul si piperul sunt cei mai comuni agenti iritanti care produc stranutul, dar nu sunt singurii. Aromele puternice, fluctuatiile de temperatura, aerul rece, pensarea sprancenelor, frecarea ochilor si chiar scoaterea cosurilor provoaca reactii similare. In plus, exista si persoane pe care le apuca stranutul atunci cand sunt expuse la lumina puternica sau se ridica de la o masa copioasa. Ambele gesturi, spun specialistii, sunt transmise pe cale genetica.

stranut

 

Potrivit cercetatorilor, stranutul este  si un indicator de personalitate. Dupa felul in care stranuta, oamenii se impart in patru mari categorii:
Corectul: cel care are gel antibacterian cu care se sterge pe maini dupa stranut, isi acopera gura si stranuta cat se poate de demn, indicand ca-i respecta pe ceilalti.
Suporterul: ii place sa se abtina de la a stranuta, fapt care sugereaza un caracter tacut si o fire calda.
Expresivul: stranuta de mai multe ori odata, se indoaie si se schimonoseste, indicand ca e un show-man si un dominator.
Liderul: stranuta repede si tare, indicand firea sa directa si vizionara.

 

Indiferent in ce categorie ne-am incadra, un lucru e cert. Nu putem stranuta cu genunchii drepti. Atunci cand ne apuca stranutul, indoim automat si genunchii. De ce, nu stie nimeni. E un reflex, o contractie involuntara a muschilor sau o adaptare evolutionista menita sa ne protejeze de particulele care ne ies pe gura si pe nas atunci cand stranutam. Si inca ceva, nu putem stranuta cu ochii deschisi. Unii specialisti, spun ca, daca am stranuta cu ochii deschisi, ar exista pericolul ca ochii sa ne iasa din orbite din pricina presiunii craniene crescute.

CITESTE SI

De ce e bine sa ne trezim cu noaptea in cap?!

10 lucruri pe care nu le stii despre tine

Fenomen inexplicabil – Sailing stones – pietrele care se misca singure

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar Stiinta