Maladia secolului, cancerul, rapune in fiecare an milioane de oameni in intreaga lume. Descoperit la timp cancerul poate fi insa tratat. Statisticile medicale indica faptul ca un cancer descoperit in faza incipienta are sanse mari de a fi vindecat.

cancer_control_singur_semne

Mai multe studii realizate in Marea Britanie, sustin ca pe piele pot fi vizibile cateva simptome ale cancerului si, daca sunt identificate timpuriu, sunt sanse ca boala sa fie tratata. Iata in continuare cateva metode simple de a identifica la timp anumite semne care va pot salva viata.

  1. Sangerare de neoprit sau piele invinetita

Unul dintre semnele de la inceputul unei leucemii sunt sangerarile care nu pot fi oprite sau pielea invinetita. Lucrul acesta se intampla pentru ca celulele rosii nu mai functioneaza cum trebuie, cauzand cheaguri si bloacaje de sange.

  1. Modificari la nivelul unghiilor

Mai multe tipuri de cancer se pot identifica dupa modificarile ce au loc la nivelul unghiilor. In cazul cancerului de plamani, unghiile se largesc la varfuri; in cazul cancerului de piele, vor aparea pete negre sau maro pe unghii, in partea de jos a acestora, iar in cazul cancerului de ficat, unghiile se ingalbenesc.

  1. Umflaturi sau noduli

Umflaturile sau nodulii la nivelul pielii sunt printre cele mai des intalnite semne ale cancerului.

Explicatia este data de faptul ca boala afecteaza sistemul limfatic care duce la aparitia acestor umflaturi sau noduli. Pot fi maligne sau benigne, cel mai bine este sa cereti opinia unui medic specialist.

  1. Umflaturi pe sani

Un alt simptom al cancerului il reprezinta umflaturile rosii care provoaca mancarimi, de pe sani. Sigur, pot fi cauzate de un sutien care va strange sau din cauza ciclului menstrual, insa daca nu va aflati in niciuna dintre aceste situatii, trebuie neaparat sa consultati un medic.

  1. Umflaturi pe fata

Acest simptom este deseori ignorat intrucat este asociat ca o reactie alergica la un aliment anume sau la machiaj. Totusi, este bine sa stiti ca umflaturile la nivelul fetei sunt un simptom al cancerului de plamani. Umflaturile pot aparea si pe gat. Si in acest caz este recomandat sa consultati un medic.

  1. Modificari ale sfarcurilor

Daca dintr-o data observati ca sfarcurile si-au schimbat forma, fie sunt orientati intr-o parte sau sunt complet plati, este posibil sa fie un simptom al cancerului la san. Intrebati-va medicul.

  1. Durerea de gat

Durerea resimtita la nivelul gatului, daca scuipati sange, acestea sunt posibile simptome de cancer de piele. Nu trebuie sa ignorati.

Toate aceste simptome sunt foarte usor de ignorat si pot fi confundate cu simptome de boli carora nu le acordam importanta, sau avem impresia ca sunt alergii la ceva ce am mancat sau aplicat pe piele, dar trebuie sa intelegem ca nu ne putem juca cu cancerul si, daca avem posibilitatea de a-l diagnostica din timp, trebuie sa o facem.[gads2]

Corpul nostru este absolut minunat si, de fiecare data cand ceva nu merge sau nu functioneaza cum trebuie, el are grija sa ne comunice. Nu faceti greseala de a astepta prea mult, nu cautati singuri pe internet, mergeti direct la medicul dumneavoastra si spuneti-i exact ce simptome aveti daca doriti sa va vindecati.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Sanatate