Cea mai eficienta metoda contraceptiva si de prevenire a bolilor cu transmitere sexuala este folosirea unui prezervativ. Atunci cand prezervativul se rupe, reactiile sunt diferite, caci nu mai exista nicio forma de protective intre parteneri. Iar acest lucru poate fi o problema in functie de partenerul tau si de situatia personala.

Prezervativul previne aparitia bolilor cu transmitere sexuala si o posibila sarcina, iar daca acesta se rupe, aceste beneficii ale sale dispar. Daca se intâmpla acest lucru, trebuiesc luate câteva masuri de urgenta.

ce_faci_rupe_prezervativ

Daca nu folosesti si o alta metoda contraceptiva in afara de prezervativ, pasul urmator trebuie sa fie administrata pilula de urgenta, care trebuia luata in termen de 72 de ore de la contactul sexual.

Daca bolile cu transmitere sexuala te ingrijoreaza, atunci va trebui sa mergi la medic pentru un consult, dar trebuie tinut cont de faptul ca unele boli au perioade de incubare diferite. De exemplu, daca prezervativul a cedat in timpul unui act sexual care a avut loc duminica, o vizita la medic facuta luni este prea devreme, caci multe boli nu pot fi detectate atât de repede. Virusul HIV ar trebui sa fie un real motiv de ingrijorare, dar exista o solutie de urgenta, post-exposure prophylaxis, care reduce drastic sansele de a lua virusul daca este administrata in termen de 72 de ore de la contactul sexual neprotejat.

Daca vrei ca pe viitor, prezervativul sa nu mai cedeze, atunci trebuie sa stii ca, un prezervativ poate ceda mult mai usor in functie de conditia sa si de modul in care este rulat. Unul care este prea mic se poate rupe foarte usor, la fel cum este cazul unuia vechi.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Sanatate