Colectia uluitoare a unui chinez: 5.000 de sutiene adunate in 20 de ani

Chinezul Chen Qingzu, in varsta de 56 de ani, din provincia Hainan, are o pasiune mai putin obisnuita – colectioneaza sutiene. In ultimii 20 de ani, Chen a adunat peste 5.000 de bucati, de diferite forme, culori si marimi. Visul ei este sa deschida un muzeu al sutienelor.

bra-collector

„Este meseria mea sa educ oamenii si sa le vorbesc despre importanta de a merge regulat la medic pentru a afla cum mai stau cu sanatatea. Ma intereseaza in mod special ca femeile sa mearga sa isi controleze sanii. Multe femei poarta sutiene prea mici sau prea stramte, chipurile, pentru a-si pune in valoare silueta. Lucru asta dauneaza sanilor”, a povestit Chen Qingzu, care este cadru medical.

bra-collector2-550x364

 

Barbatul spune ca si-a alcatuit colectia in pare parte cu ajutorul elevelor si studentelor pe care le-a vizitat in campus pentru a le vorbi despre sanatatea sanilor. Chen le-a vorbit despre pericolele la care se expun si le-a rugat sa ii dea sutienele nepotrivite. „De-a lungul carierei mele, am vazut mult prea multe femei care si-au pierdut sanii pentru ca nu au stiut cum sa aiba grija de ei”, a mai spus chinezul, care este atat de devotat cauzei, incat, anul trecut, nu a ezitat sa poarte un sutien in public pentru a atrage atentia acestei probleme.

nbc_with_border1

„Unii dintre prietenii mei cred ca am un hobby ciudat. Eu, insa, nu il consider asa”, a mai explicat barbatul, care doreste sa deschida si un muzeu dedicat sutienelor. Exponate oricum are berechet. „Sutienele reflecta schimbarile prin care a trecut societatea noastra in ultimii 20 de ani si spera ca mesajul pe care il transmit, acela ca trebuie sa prevenim cancerul la san, ii va face pe oameni sa imi viziteze muzeul”, a povestit Chen, care ar putea capata sediu pentru muzeul lui chiar de la consiliul local Yacheng, orasul in acre locuieste.