„Bin Laden” si-a deschis bar in Sao Paolo

Ultimul lucru pe care te-ai astepta sa il faci in timp ce te plimbi prin Sao Paolo este sa dai nas in nas cu Osama Bin Laden. Desigur, nu cu cel adevarat, ci cu o sosie, dar impactul este la fel de puternic. Brazilianul Francisco Elder Braga Fernandes seamana foarte bine cu Bin Laden si se mandreste cu asta. Nu pentru ca ar avea aceeasi viziune despre lume si viata ca fostul lider terorist, ci pentru ca „potriveala” ii aduce bani frumosi.

offensive-bar3-550x372

„Spre deosebire de adevaratul Bin Laden, eu sunt un om al bunavointei si nu suport violenta”, sustine Fernandes, care nu s-a dat in laturi de la a trage folos de pe urma asemanarii cu temutul terorist. Mai exact, brazilianul in varsta de 54 de ani a inceput sa se imbrace precum Osama si chiar si-a schimbat numele barului pe care il detine din „Barbas” in „Bar do Bin Laden”. „A fost o miscare foarte inspirata pentru afacerea mea”, explica, mandru de sine”, Francisco, pe care putini il mai striga asa, preferand sa i se adreseze cu „Osama” sau „Bin Laden”.

offensive-bar2-550x372

In ultimii ani, Fernandes a devenit un soi de celebritate locala si, in  acelasi timp, si atractie turistica. Povestea lui a fost prezentata de doua ori la Al Jazeera, mii de turisti se inghesuie sa se traga in poza cu el, iar atunci cand Bin Laden a fost ucis, producatorul unei televiziuni din Brazilia a venit cu ideea sa il acopere cu un giulgiu alb si sa il „expuna” in centrul orasului. Un alt producator l-a inarmat pana in dinti si l-a pus sa „defileze” cu o falsa grenada in maini printr-un studio TV.

Francisco Fenandes with Barack Obama look-alike.

Momentul sau de glorie a fost, insa, altul. Imbracat precum Bin Laden, brazilianul a fost fotografiat si filmat in timp ce dadea mana cu o sosie a presedintelui american Barack Obama. Asemanarea cu faimosul lider terorist nu i-a fost de niciun folos, insa, atunci cand fostul lider de la Casa Alba George W.Bush a vizitat Sao Paolo. Brazilianul s-a straduit din rasputeri sa ii atraga atentia, dar nu a avut sorti de izbanda. „Am vrut sa ma fotografiez cu Bush, dar trei bodyguarzi m-au impiedicat. Am reusit, totusi, sa ii fac cu mana, iar eu au lesinat de ras”, a povestit „Osama” din Brazilia.

obamaosama1hfhskd_thumb