„WhatsAppita” este noua boală provocată de folosirea excesiva a telefonul mobil

„WhatsAppita” este noua boală provocată de folosirea excesiva a telefonul mobil. Diagnosticată de un medic spaniol, denumirea vine de la aplicația de pe mobil pentru trimiterea mesajelor. 

sms_messageBoala a fost diagnosticată la o tânără de 34 de ani, însărcinată în 27 de săptămâni, de medicul Ines Fernandez-Guerrero, de la spital universitar din Granada.
Femeia a ajuns la spital într-o dimineaţă, plângându-se de dureri puternice în ambele încheieturi, deşi nu făcuse vreun efort fizic, scrie Daily Mail.
După o scurtă discuţie cu pacienta, medicul a aflat cauza afecţiunii. Tănăra primise multe mesaje pe mobil prin aplicaţia WhatsApp şi, într-o singură zi, a vrut să răspundă la toate, pentru că erau felicitări trimise cu ocazia Crăciunului.
Astfel, ea a stat cu telefonul mobil în mână timp de aproximativ 6 ore, ca să trimită mesaje. În acest timp, şi-a mişcat mereu ambele degete mari, fapt care a provocat acele dureri puternice.
Diagnosticul pus de medic a fost „WhatsAppită”. Femeia a primit analgezice şi doctorul i-a interzis să mai folosească telefonul mobil.
Ines Fernandez-Guerrero spune că aceasta este cea mai recentă boală provocată de folosirea excesivă a tehnologiei.