Dupa analiza informatiilor legate de longevitate, inregistrate in ultimele decenii, oamenii de stiinta americani sustin ca durata vietii oamenilor ar putea fi limitata la 115 ani. Potrivit acestora, foarte putini oameni pot depasi aceasta varsta.

cat_de_mult_poate_trai_un_om

Odata cu dezvoltarea vaccinurilor, a conditiilor mai sigure de nastere si a gasirii de solutii impotriva unor boli precum cancerul si a afeceiunilor cardiace, speranta de viata a oamenilor a crescut constant incepand cu secolul XIX.  S- a demonstrat totodata  si existenta unei  scaderi  a cresterii sperantei de viata in cazul celor cu varsta de 100 de ani si faptul ca varsta maxima a atins o limita in ultimii douazeci de ani.

Referitor la persoanele de peste 105 ani, s-au inregistrat foarte putine progrese, ceea ce demonstreaza ca mai mult ca sigur ne apropiem de limita vietii umane, sustin cercetatorii. Pentru prima data in istoria umanitatii, oamenii de stiinta au reusit sa demonstreze ceea ce pare a fi varsta maxima, si anume 115 ani.

Frantuzoaica Jeanne Calment a fost cea mai batrana persoana din lume si a trait, potrivit documentelor oficiale, 122 de ani. Femeia, care a decedat în 1997, s-a nascut inainte ca turnul Eiffel sa fie construit si l-a intalnit pe pictorul Vincent van Gogh.

Uni oameni de stiinta sustin insa ca varsta maxima la care poate ajunge un om, poate creste in urmatoarele decenii, deoarece, persoanele care au facut obiectul studiului au fost afectati de malnutritie si de boli infectioase in copilarie, in secolul XIX. In prezent insa, generatiile actuale nu se mai confrunta cu astfel de probleme, deci exista toate sansele ca bariera celor 115 ani sa fie depasita.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Stiinta