Purtarea slapilor este periculoasa pentru sanatatea picioarelor!

Chiar daca nu credeati, slapii va pot pune sanatatea in pericol. Ei pot reprezenta incaltamintea ideala atunci cand mergeti la plaja, dar expertii spun sa ii evitati pe cat de mult posibil.

slapiCercetatorii americani au facut un sudiu care a aratat ca purtarea slapilor nu este indicata atunci cand mergeti pe asfaltul incins al marilor orase. Cu atat mai mult cu cat parcurgeti distante mari de drum.

Explicatia este foarte simpla. Slapii lasa piciorul liber, astfel incat degetele fac un efort sporit de sustinere, lucru care poate provoca iritare si disconfort. Ati putea spune ca renuntati la alti pantofi, tocmai pentru a va simti mult mai relaxati – dar este o greseala. Piciorul este sustinut doar de acea bareta subtire, lucru care ingreuneaza mersul. In timp, va vor durea gleznele si muschii – lucruri de nedorit atunci cand aveti mult drum de parcurs.

Asa ca renuntati la slapi! Alegeti incaltaminte confortabila in care piciorul sa se simta bine. Optati pentru ei strict cand mergeti la plaja sau la dus pentru a va apara de infectii, nu la promenade!