In aceasta imagine aveti o descoperire inedita facuta de fotograful Adam Voorhes. Este vorba despre un creier uman care are un aspect destul de neobisnuit – nu prezinta circumvolutiunile caracteristice celui mai complex organ al specie noastre.

detaliuPotrivit Newscientis.com, pacientul a avut resedinta la ceea ce astazi este North Texas State Hospital – institutie unde erau ingrijite persoanele cu probleme mentale. Nu se stie decat ca individul a murit undeva in anul 1970.

Adam Voorhes a incercat ani de-a randul sa stranga mai multe date despre acest creier care se afla in colectia Universitatii Texas, dar a fost in zadar. Eticheta de pe borcanul ce contine creierul arata ca pacientul a suferit de agirie ( boala care se refera la absenta circumvolutiunilor formate in mod normal de cortexul cerebral). Aceasta duce, in cele mai multe cazuri, la deces inaintea varstei de zece ani.creier uman

David Dexter, de la Imperial College London, marturiseste ca nu a mai vazut asa ceva niciodata. Specialistul spune ca nu este surprins ca aceasta persoana a supravietuit pana la varsta adulta si asta deoarece creierul se adapteaza usor, dar presupune ca au existat numeroase efecte negative.

FOTO: Adam Voorhes

Tags:
Categories: Bizar Stiinta