Oamenii de stiinta sustin ca desi in prezent, suprafata planetei Venus este atat de fierbinte incat poate topi orice obiect, iar aici se afla nori toxici emanati de acidul sulfuric, aceasta a fost prima planeta locuibila din sistemul solar.

venus_locuita

Potrivit unui studiu, in momentul in care bacteriile primitive au inceput sa se dezvolte pe suprafata Pamantului, Venus avea un climat favorabil si oceane cu o adancime de aproximativ 2.000 m.

S-a estimat ca aceste oceane au existat pe suprafata planetei Venus pana acum 715.000.000 de ani, o perioada suficient de lunga pentru ca microbii sa traiasca pe acea suprafata.

Venus este planeta din sistemul solar cu cea mai ridicata temperatura, inregistrand 462 grade Celsius, datorita distantei mici fata de soare, cu atmosfera impenetrabila alcatuita din dioxid de carbon, fiind de 90 de ori mai densa decat cea a Pamantului. Satelitii stiintifici trimisi de pe Pamant de NASA sau URSS pe teritoriul acestei planete au rezistat doar cateva ore pana cand au fost topiti.

Misiunea Akatsuki, care are drept obiectiv analizarea climatului planetei Venus, va putea oferii curand mai multe informatii despre aceasta planeta. Satelitul ar fi trebuit sa intre pe orbita planetei  Venus inca din 2010, dar dupa ce principalul sau motor a explodat, a plutit 5 ani in deriva in jurul soarelui. Luna trecuta, cercetatorii au reusit sa il redirectioneze catre orbita lui Venus.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Stiinta