Desi in ultimii ani pretul petrolului a fost in continua scadere pe plan mondial,  specialistii nu exclud o crestere spactaculoasa a pretului barilului de petrol in viitorul apropiat.

metode_petrol_canalizare_fecale

Cu toate ca tendinta pe plan mondial este aceea de a inlocui combustibilul obtinut din rafinarea petrolului, cu tehnologii nepoluante, masinile electrice sau hibride ocupa o cota de piata destul de mica in preferintele populatiei.

Pentru a evita o noua criza a scumpirii carburantilor, oamenii de stiinta cauta metode noi de a obtine petrol din diferite alte substante.

Cercetatorii au descoperit, recent, o metoda prin care apa din canalizare poate fi transformata in petrol bio concentrat.

Oamenii de stiinta au transformat fecalele in petrol, utilizand o metoda numita lichefiere hidrotermala, care imita conditiile geologice ale Pamantului, pentru a crea petrol nerafinat cu ajutorul presiunii si temperaturii ridicate. Astfel se obtine in cateva minute ceva ce in mod natural ia nastere in milioane de ani.

Concret, cercetatorii supun fecalele unei temperaturi de 650 de grade Fahrenheit in momentul in care se afla intr-un tub care aplica o presiune de 1.360 de kilograme pe 6,4 cm patrati. Ceea ce rezulta in urma acestui procedeu este un lichid numit biocrud, care are foarte multe proprietati precum cele ale petrolului.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Stiinta