Numarul total de oameni care au trait pana in prezent pe Pamant

Multi dintre noi s-au intrebat cati oameni au trait pana in prezent pe Terra. Jurnalistul George Johnson a fost si el macinat de aceasta problema si a ajuns la o concluzie.

crowd_71026000Poate cel mai interesant raspuns i-a fost oferit de catre o organizatie numita Population Reference Bureau care vorbeste de un numar foarte mare de invidizi – mai precis 108 miliarde. Autorul studiului, demograful american Carl Haub, povesteste ca a auzit o afirmatie conform careia 75% din totalul oamenilor care au trait vreodata pe Terra sunt inca in viata. Dandu-si seama ca aceasta ipoteza este cel putin exagerata, expertul a decis sa contrazica declaratia, luand in considerare doua lucruri esentiale – inceputurile, asumate, ale umanitatii si populatiile medii care au trait in diverse perioade de timp.

Folosind anul 50 000 i.Hr. ca punct de plecare, Haub a aplicat rate brute ale natalitatii – numarul de nasteri anuale la mia de oameni – pentru fiecare set de populatie, apoi le-a insumat.

Expertul sustine ca la nivel mondial, in anul 1 e.n. traiau aproximativ 300 de milioane de oameni. Concluzia? Pana acum, au trait 108 miliarde de oameni pe Terra, noteaza presa de peste hotare.