Motivul pentru care femeile raman din ce in ce mai greu insarcinate

In zilele noastre, auzim foarte des femei intreabandu-se: „de ce nu reusesc sa raman gravida?”. Iata ca specialistii au gasit raspunsul la aceasta intrebare si, cu aceasta ocazie, trag un semnal de alarma, anuntand din ce cauza abilitatea femeilor de a face copii este afectata.

Doua organizatii importante, The American College of Obstetricians and Gynecologists si The American Society for Reproductive Medicine, au publicat o opinie comuna in care solicita guvernului american sa schimbe politicile de mediu, femeile neputand sa ramana insarciante din cauza toxinelor din mediu. Totodata acestia pledeaza pentru mai multe masuri din partea medicilor de prevenire la expunerea la chimicale in timpul sarcinii.test_sarcina_cuplu_1

„In ultimii ani s-au adunat foarte multe dovezi care arata ca acesti contaminanti de mediu pot afecta in mod negativ sanatatea reproductiva”, spune dr. Linda Giudice, presedintele American Society for Reproductive Medicine.

Potrivit expertilor, peste 84.000 de substante chimice sunt folosite acum in producere si procesare, iar 700 de substante chimice noi sunt introduse in SUA in fiecare an. Acest lucru se intampla pe un fundal in care numarul bolilor precum defectele la nastere, autismul si cancerul de san este in continua crestere.

Chimicalele sunt peste tot –  in aer, apa, sol, alimente si in produsele destinate publicului larg, fiind foarte greu ca oamenii sa-si limiteze expunerea la ele. In plus, alte substante, precum mercurul din peste, poate trece de placenta si poate ajunge sa se acumuleze in fat. Expertii stiu de multi ani ca mercurul poate afecta comportamentul copiilor.

De aceea, femeile care isi doresc sa aiba un bebelus si cele care sunt insarcinate sau care alapteaza ar trebui sa evite sa consume peste bogat in mercur. In plus, femeile ar trebui sa spele fructele si legumele pentru a reduce expunerea la pesticide, ce au fost asociate unui risc sporit de cancer in copilaria noului nascut. Este recomandat ca femeile sa evite produsele cu Bisfenol A, substanta care se gaseste in marginile de plastic ale unor alimente si bauturi vandute la conserva si care provoaca dereglari hormonale, scrie LiveScience.