Modificarile care au loc in corpul nostru in timpul unei petreceri

Muzica data la volum tare, fumul de tigara si alcoolul sunt doar cativa dintre factorii care isi pun amprenta pe starea noastra de sanatate. Dupa o noapte in club, petrecaretii se simt foarte obositi. Dar ce se intampla, de fapt, in organismul fiecaruia?

88612-0-petrecere_alcool_4Fumul de tigara este extrem de periculos pentru cei care nu fumeaza. In scurt timp de la expunere, acestia din urma simt cum ochii ii ustura si ca respira mai greu. Mai mult de atat! Cateva minute sunt suficiente pentru a provoca o criza de astm.

Un alt factor periculos este volumul tare al muzicii. Zgomotul puternic afecteaza structurile profunde ale urechii  care transforma sunetul in impulsuri nervoase. Chiar daca oamenii nu vor sesiza imediat, consecinta principala este pierderea capacitatii de a percepe sunetele cu frecventa inalta.

Cel de-al treilea pericol este alcoolul. In momentul in care sunt consummate bauturi alcoolice, ne sunt afectate atat organele, cat si starea de spirit. Presiunea sangelui in vase creste, bataile inimii devin neregulate, iar oamenii se relaxeaza si sunt mai curajosi. Din pacate, nu doar astea-s efectele! Pot aparea si probleme de coordonare si de echilibru. Cel mai afectat este cerebelul.  Unele dintre conexiunile neuronale se produc mai intens, altele nu se mai produc deloc. Cu cat bem mai mult, cu atat efectele sunt mai importante.

Si, daca inca te mai intrebi cum se instaleaza mahmureala, expertii au raspunsul! A doua zi, ficatul incearca sa repare tot ce a fost tulburat cu o seara in urma si elimina toxinele rezultate din tutun si alcool. Pentru o curatare ca la carte, ficatul consuma foarte multa apa, de aici se explica si senzatia de sete continua dupa o noapte de betie. Atat apa, cat si sarurile minerale esentiale sunt extrase din creier, fapt care determina acele dureri insuportabile de cap.