Expertii au decis! Astea-s principalele cauze ale mortii in lume!

Din fata bolilor si a mortii, nimeni nu poate fugi. Tineri sau batrani – toti suntem vulnerabli in fata celor doua puteri nemiloase. Expertii au ajuns la cateva concluzii care arata care sunt cauzele trecerii in nefiinta a oamenilor.

moartePotrivit oamenilor de stiinta, CANCERUL este principala cauza a mortii in tarile foarte dezvoltate. Motivul este simplu. In tarile sarace, speranta de viata este de 50 de ani – asta inseamna ca oamenii nu au suficient timp pentru a dezvolta tumoarea maligna. Ceea ce este de mentionat este faptul ca, indiferent din tara, cel mai sensibil organ este inima. Acesta rezultatul unui stil de viata nesanatos – mancare tip fast-food, obiceiuri nocive cum ar fi fumatul sau consumul  alcoolului.

In tarile slab dezvoltate, principalele cauze ale mortii sunt urmatoarele: infectii ale cailor respiratorii inferioare, boli diareice, SIDA, malaria, tuberculoza, nastere prematura sau sub greutatea normala, asfixiere sau traume la nastere.

In schimb, in tarile cu venituri mari, topul cauzelor mortii in randul oamenilor sunt urmatoarele: cancer de trahee, bronsic sau pulmonar, Alzheimer , infectii ale cailor respiratorii inferioare, boli pulmonare cronice, cancer de col uterin, diabet, boli cardiace sau cancer mamar.