De ce e bine sa ne trezim cu noaptea in cap?!

“Cine se scoala de dimineata departe ajunge” spun batranii si nu sunt doar vorbe goale. Oricat de bizar ar parea, s-a dovedit stiintific faptul ca trezitul cu noaptea in cap are o multime de beneficii.

woman

Daca esti matinal, vei avea mai mult succes in actiunile pe care le intreprinzi. Un studiu realizat de Universitatea din Texas a demonstrat ca persoanele matinale sunt mult mai eficiente si chiar mult mai fericite. Atentie, fericirea nu consta in ora cu care se trezesc mai devreme decat celelalte persoane, ci in viata luata in ansamblu.

Persoanele care au un program care incepe devreme se simt mult mai in forma decat cele care fac nopti albe. Cei care se trezesc dimineata au mai mult timp pentru anumite indatoriri casnice, pe care le pot rezolva inainte de a incepe ziua de lucru. De altfel, oamenii care au succes in afaceri au confirmat ca adopta un astfel de program. Trezitul de dimineata iti ofera energie pentru intreaga zi si o putere de concentrare mai mare.

De ce au un randament scazut cei care pierd noptile? O explicatie ar fi ca, adesea, ei trebuie sa se straduiasca mai mult decat ceilalti, in special daca programul lor de munca incepe dimineata devreme. Evident ca nu pot fi la fel de odihniti si nu pot avea acelasi randament daca au pierdut o buna parte din orele desemnate somnului.

Se citeste acum:

Cum mancam in functie de zodia noastra – Horoscop Interesant

Strategii, NADE si momeli pentru pescuitul la CRAP primavara

10 lucruri pe care nu le stii despre tine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.