Daca bem apa, devenim mai destepti

Cine ar fi crezut ca apa ne poate face mai destepti? Oamenii de stiinta din Marea Britanie spun ca, in anumite conditii, consumul lichidului ne imbunatateste performantele cognitive.

femeie-pahar-apaParticipantii la cercetare care au baut trei pahare de apa inainte de a da cateva probe cognitive au obtinut rezultate mult mai bune la un test care masura viteza de reactie in comparatie cu cei care nu bausera deloc.

Potrivit rezultatelor obtinute, senzatia de sete le abate atentia celor care au de dus la capat diferite activitati, astfel fiind redusa capacitatea de concentrare.

Chiar si asa, trebuie spus ca daca bem apa, nu intotdeauna ne imbunatatim performantele cognitive. Expertii urmeaza sa analizeze de ce consumul de apa are efecte diferite in functie de tipul testului la care sunt supusi “subiectii”.

Oamenii de stiinta trag un semnal de alarma si spun ca, indiferent daca apa ne face sau nu mai destepti, nu trebuie sa bem in exces pentru ca orice exagerare poate deveni periculoasa. Daca se consuma mai mult decat doza zilnica recomandata, apare asa numita intoxicatie cu apa, iar consecintele pot fi fatale.