Cercetatorii au descoperit pe masura ce obiceiul de a minti continua, creierul uman se obisnuieste si se desensibilizeaza.

creierul_obisnuieste_minciuna

Minciunile pleaca de la adevaruri nevinovate si ajung sa capete proportii, iar exemplele sunt peste tot, fie ca e vorba de stiinta, politica, domeniul financiar sau de infidelitate.

In urma unor experimente, oamenii de stiinta au descoperit ca voluntarii care minteau in beneficiul partenerilor de teste au facut acest lucru farăa retineri, iar in fiecare dintre aceste runde minciunile s-au situat la acelasi nivel.

Atunci cand minciunile erau rostite in beneficiu personal, lipsa de onestitate a voluntarilor s-a amplificat in timp, fiecare minciuna fiind mai mare decat cea de dinainte.

La nivelul creierului s-a demonstrat ca prima minciuna este asociata cu o crestere a activitatii amigdalei cerebrale, zona implicata in raspunsurile emoționale. Pe masura ce minciunile progreseaza, aceasta activitate se diminueaza.

Datele provenite de la amigdala cerebrala pot prezice cat de mare va fi urmatoarea minciuna a subiectilor testati.

Concluzia cercetatorilor a fost ca, atunci cand minti sau inseli in beneficiul personal, acest lucru te face sa te simti rau, dar cand continui sa minti, aceasta senzatie dispare, iar urmatoarea minciuna nu iti va mai provoca niciun regret.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Stiinta