Cel mai usor lucru pe care poti sa-l faci pentru a reduce consumul de alimente daunatoare organismului

Cunoastem cu totii “senzatia” cosului plin atunci cand mergem la cumparaturi. Mai exact, plecam de acasa cu o lista pe care vrem sa o respectam pas cu pas si ne intoarcem cu sacosele pline de alimente nesanatoase – chipsuri, bomboane, jeleuri si alte multe delicii.

12Oamenii de stiinta ne recomanda sa luam masa inainte de a merge la supermarket. Astfel vom reduce consumul de produse bogate in calorii.

Studiile arata ca o gustare inainte de a merge la cumparaturi ne poate salva sanatatea. Nu vom mai avea tendinta de a ne lua fel de fel de dulciuri.

„Chiar si postitul pe termen scurt ii poate determina pe oameni sa ia decizii proaste in ceea ce priveste hrana. Nu plecati la magazin atunci cand va este foame si cand nu aveti lista cu alimentele necesare, deoarece veti cumpara tot felul de alimente de tip fast-food”, a spus Amy Yaroch, specialist in nutritie. Un alt lucru scos la iveala de studiu arata ca cu cat ora la care oamenii fac cumparaturi este mai inaintata, cu atat ei au tendinta de a lua de pe rafturi produse mai putin sanatoase.