Cel mai placut mod in care poti obtine note mari la scoala

Toti elevii vor sa obtina note mari la scoala, dar care-i reteta succesului? Unii s-ar gandi ca singurul raspuns la aceasta intebare este studiul intens. Dar mai este un lucru de care invataceii trebuie sa tina cont.catalog_95418400_30236700

Cercetarea publicata in jurnalul Plus One realizata de profesorii de la Universitatea din Illinois arata ca exercitiile fizice pot imbunatati memoria si capacitatile de invatare ale copiilor, mai ales atunci cand ei trebuie sa invete pentru o sarcina mai dificila.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 48 de copii cu varste cuprinse intre 9 si 10 ani. In prima zi, copiilor le-a fost dat un test pentru a le masura conditia fizica pentru aerobic. Testul a presupus masurarea consumului maximal de oxigen atunci cand micutii faceau sport pe banda de alergat.

In urmatoarea zi, copiilor li s-a cerut sa memoreze nume si tari de pe doua harti diferite, utilizand doua strategii pentru invatare: prima presupunea memorarea materialului doar prin studierea informatiilor, pe cand a doua presupunea ca in timp ce invatau, sa fie testati pentru a li se verifica informatiile acumulate.

In a treia zi, subiectilor li s-a cerut sa completeze testele de memorie si au fost rugati sa ramana pentru realizarea unor exercitii fizice.

Pentru fiecare harta se utilizau doua teste ce evaluau cunostintele copiilor acumulate anterior: un test de amintire cu indicii si unul fara. Cercetatorii au notat ca testele de amintire fara indicii au fost gandite in asa mod incat sa necesite capacitati de gandire mai ridicate.

Ordinea in care hartile au fost testate era echilibrata, mai precis jumatate dintre copii au fost testati mai intai pe o harta invatata prin strategia A, in timp ce restul micutilor erau testati pe o harta invatata pe baza strategiei B.

Experti au descoperit ca jumatate dintre copii se clasau in prima treime a clasamentului copiilor de acea varsta, in timp ce restul participantilor au obtinut rezultate care ii clasau ultima treime.

Rezultatele au aratat ca subiectii aflati in grupul care s-a clasat in primii 30% in ceea ce privea performanta sportiva aveau o mai buna capacitate de invatare, comparativ cu restul copiilor care s-au clasat in ultima treime la testele de masurare a conditiei fizice.

Expertii au mai notat si ca aceste descoperiri ar putea sa sugereze ca nivelul ridicat de conditie fizica are impact major asupra celor mai dificile situatii.