Cel mai dificil an din viata de cuplu v.s cel mai fericit

Casatoria dintre doi oameni care se iubesc este un prilej de mare bucurie, dar cat dureaza euforia? Sa ne luam dupa ce spune literatura si sa fie vorba doar despre trei ani? Un studiu da un raspuns si arata care sunt cei mai fericiti ani, dar si care sunt cei mai dificili.

Potrivit unui nou sondaj, majoritatea cuplurilor ating un nivel maxim de fericire in cel de-al treilea an de casatorie. Apoi, ca nivel de fericire, a doua cea mai fericita perioada din viata de cuplu este primul an dupa mariaj.mariaj_31039700

Cercetarea sustinuta de firma de avocatura Slater & Gordon arata ca in primii ani petrecuti impreuna dupa casatorie, tinerii se bucura de luxul de a beneficia de doua surse de venit care le permit sa isi renoveze sau sa isi cumpere o locuinta. In plus, pot sa isi indeplineasca alte dorinte inainte de venirea pe lume a copiilor. Dupa aceea, sotii incep sa isi traseze planurile de viitor, lucru care le va asigura fericirea pana in anul trei de casatorie.

De asemenea, s-a constatat ca cel mai dificil an este cel de-al cincilea. Si asta pentru ca incepe sa intervina oboseala, extenuarea cauzata de necesitatea de a lucra cat mai mult timp si de a avea grija de copii. Unii chiar incep sa simta o lipsa de afectiune, iar altii chiar regreta ca si-au pus pirostriile. Printre factorii care declanseaza aceste regrete sunt: desincronizare intre parteneri in ceea ce priveste dorintele sexuale sau pasiunile diferite.

„Adevarul e ca nu e floare la ureche sa mentii un mariaj. Casatoriile pe termen lung nu sunt pentru oamenii slabi. Sunt momente cat te gandesti mai mult sa renunti, decat sa te implici. Nu toate neintelegerile au un happy end”, a spus Michelle Weiner Davis, autor a mai multor carti pe tema neintelegerilor in viata de cuplu, scrie Medical Daily.

error: Copyrights !!