Anotimpul în care ne-am născut ne influenţează personalitatea! Află cum!

Cercetătorii maghiari le calcă pe urme colegilor britanici şi americani cu un studiu privind legătura dintre anotimpul în care ne-am născut şi personalitate.

girl-autumn-leaves-1920x1200

Oamenii de ştiinţă din ţara vecină au studiat 400 de persoane, corelând anotimpul în care s-a născut fiecare participant cu personalitatea sa, şi au ajuns la concluzia că oamenii născuţi în anumite perioade ale anului au o mai mare probabilitate de a avea anumite trăsături ale personalităţii.

Acest lucru ar fi o consecinţă a faptului că anotimpurile influenţează anumite substanţe chimice din creier, cum sunt dopamina şi serotonina, hormoni care controlează starea de spirit.

Potrivit studiului, copiii născuţi vara sunt mai predispuşi la a suferi de schimbări bruşte ale dispoziţiei la maturitate în vreme ce persoanele născute primăvara tind să fie  pline de energie şi optimiste. Persoanele născute toamna suferă mai puţin de depresie, iar cele născute iarna se enervează mai greu.

„Analiza noastră a fost efectuată pe 400 de persoane, cărora le-am corelat anotimpul în care s-au născut cu tipul de personalitate. În esenţă, s-ar părea că data naşterii poate creşte sau descreşte riscul privind dezvoltarea unor tulburări de personalitate mai târziu, în timpul vieţii. În prezent, cercetăm dacă există sau nu markeri genetici legaţi de anotimpul naşterii şi starea de spirit predominantă”, a declarat Xenia Gonda, autoarea principală a studiului prezentat duminică la Berlin, la conferinţa anuală a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie (ECNP).