Se intampla uneori sa mai uscam si rufele in casa. Dar trebuie sa stim ca acest lucru ne face foarte mult rau. Uscarea rufelor in interiorul locuintei creste umiditatea in aer care duce la dezvoltarea mucegaiului.

imgresPersoanele cele mai sensibile in acest caz sunt cele care sufera de astm, rinite alergice sau alte tipuri de alergii.

Dupa ce au facut un studiu despre calitatea aerului in 100 de case si modalitatea oamenilor in care aleg sa isi zvinte hainele, expertii au aflat ca acest obicei conduce la aparitia acarienilor. Astfel, se pot dezvolta infectii pulmonare la persoanele cu sisteme imunitare slabite.

Unul dintre experti a declarat pentru presa internationala ca nu i-a venit sa creada ca toti oamenii pe care ii vizitase, in lunile racoroase, isi uscau rufele in interiorul casei. Mai mult de atat! Unii isi decorasera peretii cu ele. Toate gospodariile analizate nu aveau spatii speciale pentru aceasta activitate. De aceea, cercetatorii cer companiilor de imobiliare sa include in constructii si astfel de locuri pentru ca sanatatea oamenilor sa nu mai fie in pericol.

Categories: Stiinta