Secretul exercitiilor fizice pe care antrenorii nu ni-l spun

Multe femei considera ca daca isi raspesc cateva ore din programul lor incarcat pentru a petrece la sala timp indelungat vor avea o silueta de invidiat, dar iata ca lucrurile nu stau chiar asa.

sport1Un nou studiu realizat de expertii de la Universitatea Utah scoate la lumina un secret bine pazit de antrenorii de la sala de fitness.

Oamenii de stiinta spun ca  un singur minut in plus in activitatea cotidiana poate ajuta la pierderea kilogramelor nedorite. Expertii au monitorizat activitatea a 4.500 de persoane si au observat ca pentru a scadea in greutate conteaza cat de des iti antrenezi inima si plamani si nu durata exercitiilor fizice. Mai precis, a fost indicat faptul ca perioadele scurte, dar intense de activitate fizica au acelasi efect ca exercitiile lungi, dar mai putin frecvente.

Exemple de astfel de activitati – urcatul scarilor, parcatul ceva mai departe de locul de munca astfel incat sa fim nevoiti sa facem mai multa miscare pana la birou, sau coborarea din autobuz cu o statie mai devreme de a ajunge acasa.

Expertii zic ca daca o femeie cu o inaltime de 1,65 metri va alege in mod regulat sa urce pe scari la serviciu, ea va cantari cu aproximativ 225 de grame mai putin ca restul femeilor care au aceeasi inaltime, dar care au ales liftul. Studiul a aratat ca rezultatele au fost similare si in randul barbatilor.

Asadar, fiecare minut de exercitii fizice intense realizat zilnic scade probabilitatea de a deveni obez cu 2% la barbati si 5% la femei. De acum inainte, ganditi-va de doua ori inainte de a lua liftul, chiar daca stati la etajul opt!