The Ericsson Globe, Globul Ericsson sau The Stockholm Globe Arena. Spuneti-i cum vreti, reprezinta acelasi lucru, respectiv cea mai mare cladire semisferica din lume, dar si cea mai mare reprezentare la scara a sistemului solar.

532229_10151399404262971_2031428875_n

La ce foloseste The Ericsson Globe? Simplu, este arena nationala a Suediei si gazduieste deopotriva evenimente sportive si cultural-artistice. Daca in cazul spectacolelor si concertelor, “Globul” are o capacitate de 16.000 de spectatori, in cazul meciurilor de hochei, aceasta se reduce la 13.850 de spectatori. Cladirea, care arata ca o uriasa minge alba, are un diametru de 110 metri si o inaltime de 85 de metri.

Potrivir arhitectilor care au construit The Ericsson Globe, edificiul reprezinta soarele si restul sistemului solar. Mai exact, in jurul uriasei semisfere au fost construite o serie de sculpturi care ne trimit cu gandul la planete, asteroizi cunoscuti si comete.

 

 

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Calatorii Design Sport