Un medic plastician chinez a reusit in premiera mondiala sa creeze o ureche artificiala pe bratul unui barbat, cu ajutorul unei proceduri medicale in faza experimentala.

ureche_brat_trei

Pacientul si-a pierdut urechea dreapta in urma unui accident. Doctorul Guo Shuzhong,  de la spitalul Xi’an, a construit o ureche noua, utilizand cartilajul din coastele pacientului. Potrivit medicului, ureche artificiala va fi transplantata pe capul pacientului in patru luni.

Pacientul suferit leziuni severe pe partea dreapta a fetei in timpul unui accident din trafic, iar urechea i-a fost smulsa. Barbatul a suferit multiple proceduri chirurgicale pentru reconstructia tesutului si a obrajilor.

ureche_brat

Printre realizarile medicului Guo, se afla si primul transplant de fata din China in 2006.

Pentru a-I transplanta o noua ureche pacientului, chirurgul chinez  a stabilitt o procedura medicala in trei etape.  Intr-o prima etapa, echipa medicala a implantat un dispozitiv de expandare a pielii in bratul barbatului. In faza a doaua, acestia au prelevat cartilaj din coastele lui Ji, pentru a realiza o noua ureche pe care au implatat-o apoi in bratul barbatului.

ureche-_brat_doi

Cea de a treia etapa, finala presupune transplantarea urechii de pe bratul barbatului, pe cap, utilizand tehnicile de anastomoza vasculara.

Potrivit medicului chinez, cea mai dificila parte a procedurii a fost cea a realizarii si cresterii urechii pe bratul barbatului, procedura incheiata cu succes.

Transplantul efectiv de ureche se va realiza in urmatoarele trei sau patru luni.

Categories: Sanatate