Respectul de sine si nefericirea in dragoste

Exista o legatura puternica intre respectul de sine si succesul sau nefericirea in dragoste. Persoanele care nu sunt multumite de ele pot avea probleme grave in cadrul unei relatii.

esec_dragoste_nefericire_respect

Potrivit specialistilor, unul dintre motivele pentru care o relatie incepe sa mearga prost, poate avea drept cauza idea preconceputa cum ca, iubirea de sine este egoista.

Omul incepe sa se simta vinovat daca se iubeste pe el insusi si incepe sa creada ca egoismul este cauza esecurilor sale in dragoste.

De fapt, cercetatorii sustin ca lucrurile sunt exact invers. O persoana cu un respect de sine scazut, nu mai este multumit de el, iar aceasta nemultumire se rafrange si asupra relatiei.

Cercetatorii cred ca multi confunda iubirea de sine cu narcisismul, deoarece au ideea preconceputa, ca iubirea de sine este egoista, pe cand dragostea presupune altruism.

Iata cateva sfaturi pe care specialistii le recomanda pentru a-ti recapata increderea in tine si, implicit, pentru ca relatia ta sa functioneze:

  1. Acceptarea, recunoaste-ti emotiile
  2. Renunta la ideea de perfectionism
  3. Iubeste-te pe tine insuti

Specialistii sustin ca, in momentul in care vom adopta aceste trei sfaturi in viata noastra,  vom intelege ca iubirea adevarata, porneste din iubirea de sine. Nu putem iubi pe altcineva, daca nu ne iubim in primul rand pe noi.