Efectele miraculoase ale muraturilor

Muraturile, indiferent ca sunt castraveti, varza sau gogonele, au un efect miraculous pentru sanatate, potrivit unui studiu realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea din Maryland, Statele Unite. Potrivit acestora, alimentele fermentate contribuie la mentinerea sanatatii mintale.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Muraturile contin probiotice, bacterii bune care ajuta la mentinerea tranzitului intestinal. Aceasta  contribuie, potrivit cercetatorilor, la ameliorarea simptomelor de anxietate.

Alimentele murate, ajuta totodata  la reducerea nivelului de stres si pot chiar sa intareasca sistemul imunitar.

Oamenii de stiinta americani au efectuat un studiu pe  710 persoane. Subiectii au completat un chestionar cu intrebari legate de consumul, pe o perioada de 30 de zile, a diverse alimente si bauturi fermentate, printre care castraveti murati, varza si alte legume murate, vin, bere, cidru, iaurt, etc.

Rezultatele au demonstrat faptul  ca exista o stransa legatura intre consumul de alimente bogate in probiotice si nivelul de anxietate resimtit. Cei care la inceputul experimentului, prezentau o stare de anxietate, s-a observat o diminuare a acesteia la finalul cercetarii, ca urmare a consumului de muraturi si alte alimente fermentate. Cei supusi experimentului au devenit mai optimisti, mai putin nervosi si mai curajosi.

Cercetatorii cred ca responsabil pentru aceste efecte miraculoase ar fi microbiomul, alcatuit din microorganismele si bacteriile care traiesc in mod natural in intestine .