De ce sunt japonezii mai sanatosi si traiesc 100 de ani

Sunt sanatosi, voiosi si  – multi dintre ei – trec de varsta de 100 de ani. In plus, nici pomeneala de burta sau celulita! Care sunt secretele japonezilor care ii ajuta sa aiba o viata armonioasa? Inainte de a va prezenta o parte din ele, trebuie spus ca cel mai important lucru este vointa.

2817412112_73902bb594_z_73142000Dieta cu soia, peste si legume. Japonezii consuma de cinci ori mai multe legume – cum ar fi varza, conopida sau broccoli – comparativ cu alte popoare. Aceste alimente tin departe cancerul. De asemenea, consuma foarte mult peste oceanic si alge, bogate in minerale, mai ales iod si flor si sunt surse foarte bune de acizi grasi omega-3. Nici soia nu lipseste din alimentatia lor! Are efect antoxidant si face ca menopauza sa se instaleze mai greu la femei, dar sa fie si mai usor de tolerat.

Prefera orezul in detrimentul painii. Aceasta din urma are un continut crescut caloric, in timp ce orezul ofera imediat senzatia de satietate.

Portii mici. Japonezii mananca in vase mici care reduc automat portia. Studiile arata ca portiile mari sunt responsabile de obezitate.

Ulei sau prajeli? Nici vorba de asa ceva! Japonezii nu prajesc alimentele intr-o baie de ulei, ci gatesc mai mult la abur sau trag legumele la tigaie pentru a-si pasta proprietatile nutritive.