Cea mai ceruta operatie estetica de catre barbatii romani

Operatiile estetice au devenit extrem de populare in randul romanilor. Printre cele mai cerute operatii estetice de catre conationalii nostrii se afla implantul mamar, remodelarea buzelor, un nas perfect sau chiar remodelarea a pleoapelor.

barbati_romani_operatie_estetica

Potrivit medicilor plasticieni romani, in ceea ce priveste categoriile socio-profesionale, exista un echilibru. Aproximativ  40% provin din mediul de afaceri, 40% din media, restul de 20% fiind reprezentata de alte categorii sociale. In ultimul timp exista numeroase solicitari pentru chirurgia de remodelare a pleoapelor superioare si inferioare, interventii cunoscute sub denumirea de blefaroplastie superioara, respectiv blefaroplastie inferioara. Exista de asemenea o tendinta ascendenta de interventii estetice asupra sanilor, atat mariri de sani cu implante siliconice, cat si ridicarea sanilor prin mastopexie sau reductie mamara. Extrem de interesanr este faptul ca, se inregistreaza  o crestere semnificativa a numarului de barbati interesati de imbunatatirea aspectului estetic al piramidei nazale.

Romanii cheltuie intre 2.500 si 3.000 de euro pentru un implant mamar, intre 1.000 si 4.000 de euro pentru o lipoaspiratie, in functie de numarul zonelor, si intre 1500- 2000 de euro pentru o rinoplastie. Implantul pentru fese se ridica la 3000 de euro, iar pretul pentru o labioplastie incepe de la 950 de euro. Cele mai solicitate operatii sunt cele legate de chirurgia sanului, dupa care urmeaza lipoaspiratiile, pe locul trei figureza rinoplastiile, care sunt la egalitate cu operatiile de blefaroplastie (reducerea pielii de la pleoape).

Atunci cand vine vorba de operatii estetice, barbatii sunt mai reticenti.  Ei solicita frecvent interventii de corectarea aspectului si functionalitatii nasului, dar si lipoaspiratii, adica extragerea grasimii in exces din anumite regiuni corporale.

Potrivit unei statistici, cea mai cautata operatie estetica pe Google este cea de marire a penisului, mult mai frecvent cautata decat cea de implant mamar sau silicoane. Aceasta cautare nu se concretizeaza insa in numarul de operatii, deoarece barbatii au o retinere cand vine vorba de a face acest pas. Astfel, cele mai cerute proceduri la barbati sunt cele minim invazive, de injectare cu toxina botulinica sau acid hialuronic pentru corectarea ridurilor. Atunci cand vorbim de operatii estetice pentru barbati, sunt solicitate operatia de ginecomastie si liposuctia cervicala anterioara (lipoaspiratia gusei), precum si operatia de marire a penisului.