Un papagal, solistul unei trupe de heavy metal

Faceţi cunoştinţă cu Waldo, un papagal congolez, care a aavut o scurtă, dar glorioasă carieră de rock star. Nu râdeţi pentru că Waldo a fost, într-adevăr, solistul trupei de heavy metal Hatebeak, din Baltimore.

Hatebeak

Trupa a fost înfiinţată în 2004 de către inginerii audio Blake Harrison şi Mark Sloan, care cântau la o chitară şi, respectiv, la tobe. Hatebeak a fost exclusiv un proiect de studio, fără versuri inteligibile, fără o melodie clară şi fără turnee.

„Nu am plecat în turnee ca să nu torturăm pasărea şi nici nu cântăm live. Ar fi criminal pentru Waldo să suporte atâţia decibili şi la un nivel atât de ridicat. Papagalul este singurul solist al trupei. Cântatul lui constă în sunete specifice şi nişte cuvinte pe care le-a învăţat”, a explicat Blake Harrison, mândru că albumul înregistrat alături de Mark şi Waldo i-a cucerit pe criticii de specialitate, dar şi pe iubitorii rockului.

hatebeak_t513

Din nefericire, Hatebeak s-a destrămat în anul 2009, dar nu îniante ca fondatorii săi să înregistreze un al doilea album, „Caninus”, care a avut drept solişti doi câini.