Talentul incredibil al unui pusti de 11 ani din Serbia! Va vine sa credeti ca desenele acestea au fost facute de un copil de clasa a cincea?

Dusan Krtolica este considerat un copil-minune in tara sa natala, Serbia. Pustiul are doar 11 ani si un talent la desen care i-a lasat cu gura cascata pana si pe cei mai exigenti dintre critici.

Dušan-Krtolica-drawings3-550x389,

Elev in clasa a cincea, Dusan a inceput sa deseneze cand avea doar doi anisori. In ciuda varstei fragede, baiatul are deja la activ trei expozitii nationale, primele doua organizatae pana sa implineasca 8 ani. Cele mai multe dintre desenele lui Dusan sunt in creion si infatiseaza animale, preistorice sau din zilele noastre, pasari, insecte, dar si cavaleri.

Dušan-Krtolica-drawings8-550x412

Cunostintele lui Dusan in materie de viata necuvantatoarelor sunt absolut remarcabile. Pustiul de doar 11 ani este o adevarata enciclopedie ambulanta cand vine vorba despre ere geologice, animale ori curiozitati din zoologie. Stie toate cele 65 de marsupiale si le poate spune numele rapid si fara sa se incurce. Cand parintii i-au cumparat cea mai cuprinzatoare enciclopedie a animalelor, baiatul a avut nevoie de doar trei saptamani pentru a o invata cuvant cu cuvant. “ Mi-ar placea sa studiez animalel si sa scriu si o carte despre ele. Deocamdata, insa, doar o sa le desenez. Pe toate cate exista”, a povestit Dusan, al carui vis este sa devina zoolog.

Dušan-Krtolica-drawings6-550x770

Dušan-Krtolica-drawings2-550x386

Potrivit micutului artist, primul sau desen a fost o balena.”La inceput, parintii nu au luat in seama ce faceam eu. Cand au vazut, insa, ca desenez din ce in ce mai mult si folosesc din ce in ce mai multa hartie, au realizat ca am talent”, a adaugat Dusan, care foloseste cam 500 de coli de hartie pe saptamana.

Dušan-Krtolica-drawings-550x364