Insula Okunoshima, paradisul iepurilor!

Okunoshima este o insulita japoneza, aflata in prefectura Hiroshima, care are simpatica faima de a fi paradisul iepurilor. Asta, desigur, pentru ca este populata de sute de urecheati dornici de afectiune.

Okunoshima-rabbit-island

Daca astazi, Okunoshima este una dintre principalele atractii ale Japoniei, n-ar strica sa stim ca, la inceputul secolului 20, locul nu era deloc vesel. Mai exact, intre 1929 si 1945, pe insula a functionat o baza militara unde se realiza gazul toxic folosit in fabricarea armelor chimice. Cum misiunea era strict secreta, multa vreme Okunoshima a fost omisa de pe harti, iar muncitorii care lucrau la baza militara nu trebuiau sa spuna sub niciun chip la ce lucreaza. Atunci cand cel de-al Doilea Razboi Mondial s-a incheiat, japonezii au hotarat sa elibereze iepurii, care initial fusesera adusi pe insula pentru a se testa asupra lor efectul gazului toxic. Ajunsi in salbaticie, urecheatii s-au inmultit si s-au tot inmultit pana au ajuns sa fie adevaratii stapani de pe Okunoshima.

Okunoshima-Rabbit-Island-Japan-2

Astazi, nimeni nu mai vrea sa le vina de hac iepurasilor de pe insula si nici sa ii supuna la diferite teste. Toti cei care ajung la Okunoshima vor sa ii dragaleasca si sa ii fotografieze. Ba, chiar exista si agentii de turism care organizeaza excursii pe insula iepurilor. Cine ajunge la Okunoshima si a uitat sa ia in geanta morcovi ori varza  pentru animalute, nu trebuia sa isi faca griji. Pe insula exista numeroase magazine de la care uitucii sa poate cumpara ceva bun pentru iepurasi.