Nu trage pestele datorita caldurii? Mit sau adevar?! Solutii!

In timp, pescarii de crap au impamantenit o filozofie potrivit careia in timpul verii, atunci cand temperaturile sunt ridicate, pestele se prinde aproape exclusiv noaptea. Lucrurile nu stau deloc asa. Sa nu uitam ca pestilor le place in primul rand apa oxigenata si oricat ar fi de cald plantele fac fotosinteza pe timpul zilei si nu al noptii. In consecinta putem prinde peste si ziua, daca tinem cont de trei lucruri.

  1. Locul unde pescuim

Nu cautati numai apa adanca si concentrati-va pe zonele cu apa mica din apropierea malurilor, mai cu seama daca substratul este tare. De asemenea, daca aveti in fata platouri cu apa mica nu ezitati sa pescuiti acolo, oricat de mare ar fi canicula

2. Nadirea

O nadire de vara, bazata pe cereale si cu o granulatie nu foarte mare. Incercati sa evitati nadirea in exces si pe zone intinse. 

3. Monturile

Utilizarea saculetilor PVA si a momelilor flotate dau cele mai bune rezultate pe timp de vara. Momelile difera in functie de mai multi factori: substrat, ph apa, temperatura exterioara, nivelul de oxigenare al apei.

 

Nu ezitati sa ne spuneti parerea Dvs sau sa ne dezvaluiti tehnici practicate cu succes pe baltile din Romania, folosind modulul de comentarii de mai jos.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.