Takeda, castelul din nori!

Daca va plac povestile despre taramuri magice si castele ascunse in nori, atunci credem ca am descoperit un loc care ar putea fi pe gustul dumneavoastra! Este vorba despre castelul japonez Takeda, aflat in prefectura Hyogo din districtul Wadayamacho.

 castle-in-the-sky2

A fost ridicat in secolul al 15-lea, in varful unui munte, iar astazi, ruinele sale, care se intind pe o distanta de 400 de metri de la nord la sud si 100 de metri de la est la vest, reprezinta un punct de atractie de neratat pentru japonezi.

castle-in-the-sky

De ce este atat de special Takeda? In diminetile cetoase, castelul pare ca pluteste. Pare se naste din ceata si nori si pluteste, un fenomen fascinant, care mai poate fi admirat si in Peru, la Machu Picchu. De altfel, asa i se si mai spune castelului nipon: Machu Picchu al Japoniei.

SONY DSC

Se crede ca acest castel de poveste a fost construit in 1443 de un samurai din Yamana. Istoria spune ca Takeda a avut mai multi stapani, pan a ajuns in mainile lui Hirohide Akamatsu, in anul 1600. Hirode era un soldat care a luptat pentru conducatorul local Ieyasu Tokugawa, in timpul bataliei de la Sekigahara. Din nefericire, la un an dupa ce a devenit stapanul castelului, barbatul si-a facut Seppuku, ritual japonez de sinucidere rezervat samurailor. Hirode a fost ultimul proprietar cunoscut al castelului, care, imediat dupa moartea lui, a fost parasit.

Takeda's_castle

Lasat in paragina, castelul s-a degradat, dar, astazi, autoritatile incearca sa il salveze, evident si cu putin ajutor din partea turistilor. Cei care doresc sa viziteze Takeda trebuie sa plateasca o taxa de intrare de 300 de yeni (211 euro sau 945 de lei). La cestel se ajunge dupa o plimbare de 40 de minute, pe jos, pornita de la poalele muntelui. Desi distractia e cam scumpa, cei care au ajuns pana in varf, sustin ca merita.

castle-in-the-sky4