Le Mont Saint-Michel este o stanca granitica, inalta de 78 de metri, situata in Golful Saint-Malo, din Marea Manecii. Particularitatea sa este ca aici se manifesta cel mai reprezentativ fenomen de flux si reflux.

In timpul fluxului, Le Mont Saint-Michel devine insula, comunicarea cu teritoriul continental fiind intrerupta total, in vreme ce in timpul refluxului, devine peninsula. Stanca este ocupata de un un sat cu 41 de locuitori,  a caror mandrie este manastirea fortificata din mijlocul asezarii si ridicata din secolele al VIII-lea pana in al XVI-lea. In timpul Razboiului de 100 de ani, a fost singurul loc din Franta care nu a putut fi cucerit de armatele engleze.

Astazi, Le Mont Saint-Michel este una dintre cele mai indragite si cautate destinatii turistice din Franta. Turistii care ajung aici sunt, insa, avertizati sa isi programeze cu grija calatoria si sa nu intarzie, nu de alta, dar, in timpul fluxului, risca sa ramana izolati pe „insula”.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar Calatorii Natura