IMAGINI in exclusivitate cu insula creata de cutremurul din Pakistan (VIDEO)

NASA a dat publicităţii imagini din satelit ce înfăţişează noua insulă ce s-a format în apropiere de coasta Pakistanului în urma unui cutremur puternic ce a avut loc săptămâna trecută. Noua insulă situată lângă ţărmul Paddi Zirr lângă Gwadar a fost fotografiat de satelitul Earth.

Fotografie realizată pe 26 septembrie 2013

Fotografie realizată pe 26 septembrie 2013

Insula ce s-a ridicat de pe fundul oceanului în urma cutremurului măsoară 75-90 de metri în diametru şi 15-20 de metri în înălţime.

insula-pakistanFotografie realizată pe 26 septembrie 2013

Specialiştii cred că o pungă de gaz presurizat a fost eliberată în urma cutremurului, iar pe măsură ce gazul se ridica la suprafaţă, acesta a luat cu el noroi şi rocă.
Conform persoanelor care au vizitat insula, din crăpăturile de pe insulă se auzea un hâsâit al unui gaz inodor. Persoanele care s-au aventurat pe insulă au descoperit peşti morţi şi alte creaturi pe suprafaţa sa, acestea fiind purtate la suprafaţă odată cu noroiul şi rocile subterane.
Experţii cred că este vorba despre o insulă temporară, ce se va scufunda la loc după ce gazul va fi eliberat în atmosferă. De asemenea, furtunile şi valurile oceanului vor scurta durata de viaţă a insulei.
Iată clipul video dat publicităţii de NASA: