Daca va plac florile si aveti drum in Olanda in perioada martie-mai, atunci neaparat programati o vizita la splendidul parc Keukenhof, considerat de multi cel mai incatatoare gradina a Europei.

Keukenhof olanda

Situat la jumatatea distantei dintre Amsterdam si Haga, in oraselul Lisse, Keukenhof este gazda a milioane de flori multicolore, de o frumusete incredibila.

Keukenhof olanda (3)

Keukenhof olanda (1)

Keukenhof olanda (2)

Cel mai bine este sa vizitati parcul de la mijlocul lunii martie incolo, adica pana la mijlocul lunii mai, pentru a prinde toate lalelele, narcisele ori zambilele inflorite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keukenhof olanda (4)

Parcul, in forma pe care o cunoastem astazi, a fost ideea primarului din Lisse, care a avut ambitia de a aduna in oraselul lui toti iubitorii de flori din Europa. Carligul lui: doar la Keukenhoff puteti vedea cele mai frumoase lalele, dar si cei bizari hibrizi posibili. Ideea lui s-a dovedit geniala, in fiecare an, parcul primind milioane de vizitatori.

Keukenhof olanda (8)

Keukenhof olanda (6)

Keukenhof olanda (7)

Initial, Keukenhof facea parte din domeniul castelului Teylingen si servea drept o banala gradina de legume, de aici si numele, Keukenhof insemnand „domeniul bucatariei”. A fost amenajat ca loc de promenada in anul 1840, de catre familia de arhitecti Zocher. Peste 109 ani, proprietatea a fost din nou tranformata, pentru a gazdui expozitii avand in centrul lor florile cu bulbi. Cum ne aflam in Olanda, delicatele lalele au avut intaietate.

Keukenhof olanda (17)

Keukenhof olanda (9)

Keukenhof olanda (10)

Keukenhof olanda (11)

Keukenhof olanda (12)

Keukenhof olanda (13)

 

Keukenhof olanda (14)

Keukenhof olanda (15)

Keukenhof olanda (16)

 

Categories: Calatorii Natura