Asta e prea de tot! O distilerie din Iowa creste porci „cu aroma de whisky”

Pare greu de greu de crezut, dar patronii unei distilerii din Iowa incearca sa revolutioneze gastronomia, creand o rasa de porci a caror carne are gust de whisky.

templeton-pork-project

Ideea i-a strafulgerat pe cei de la The Templeton Rye Distillery, dupa ce au analizat mai multe retete de fripturi si au observat ca sunt destui bucatari care marineaza carnea de porc in whisky. Pai, atunci, de ce sa nu aiba porcul, din start, gust de whisky, s-au gandit ei si au si trecut la treaba. In concluzie, oamenii au cumparat 25 de purcelusi a caror carne, la maturitate, va avea, teoretic, gust de bautura alcoolica. Daca va ganditi ca bietii grohaitori o tin tot intr-o betie, pentru a ajunge sa aiba caracteristica pe care si-o doresc stapanii lor, va inselati amarnic. Dieta lor consta intr-un amestec de cereale utilizat in prepararea whisky-ului. In timp, crede Nick Berry, doctorul in studii animale care se ocupa de cei 25 de purcei, carnea animalelor va capata acealasi gust de parca ar fi stat la marinat in alcool.

800px-pig_in_a_bucket

Desi nu stiu daca vor exista persoane interesate sa cumpere purceii cu gust de whisky si nici macar daca animalele vor avea intr-adevar gust de whisky, patronii de la The Templeton Rye Distillery sunt increzatori in proiectul lor.