Cercetatorii au descoperit in premiera mondiala 12 zone din secventa ADN asociate cu varsta la care un om are primul sau copil si cu numărul total de copii pe care ii va avea de-a lungul vietii. La acest studiu au participat 250 de sociologi, biologi si geneticieni din intreaga lume.

lovely-tips-on-starting-a-mother-child-club

Pana acum s-a crezut ca decizia de a avea un copil este determinata de alegerile personale, circumstantele sociale si factorii de mediu. Acest nou studiu demonstreaza insa ca exista si o baza biologica pentru acesta.

Studiul efectuat de catre cercetatorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, Universitatea Groningen din Olanda si de la Universitatea Uppsala din Suedia a analizat 62 de seturi de date cu informații provenite de la 238.064 de barbați si femei, pentru a  analiza varsta la care este nascut primul copil. De la aproape 330.000 de bărbați și femei  a fost analizat numarului de copii nascuti.

S-au descoperit cazurile unor femei care aveau variante de ADN  acre determina  amanarea sarcinii, dar si secvente  ale codului ADN asociate cu aparitia mai tarzie a menstruatiei si a menopauzei. Astfel de informatii vor putea fi folosite  pentru ca femeile sa stie pana la ce varsta pot astepta pentru a avea un copil.

Potrivit oamenilor de stiinta, genele nu ne determina comportamentul, dar pentru prima data au fost identificate zone din codul ADN care il influențeaza. Studiul mai demonstreaza ca in anumite cazuri in care variantele sunt combinate, se poate anticipa probabilitatea ca femeile sa nu aibă niciun copil.

Au fost identificate astfel cele 24 de gene responsabile de efectele celor 12 variante de ADN legate de comportamentul reproductiv, unele dintre acestea influentand infertilitatea. Oamenii de stiinta sustin ca, cunoasterea acestora va putea conduce catre tratamente adecvante impotriva infertilitatii.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Mamici