Esti in primul trimestru, in luna a 2-a de sarcina care dureaza de la saptamana 6 la saptamana 9 de sarcina. Tu ai 7 saptamani de sarcina,copilul tau este in varsta de 5 saptamani.

Primul trimestru dureaza de la saptamana 1 pana la saptamana 13 si este perioada in care se formeaza toate sistemele si organele copilului. Embrionul se dezvolta cu o viteza extraordinara. Se contureaza deja, receptorii senzoriali, cei care percep mangaierile, lumina, undele sonore si temperatura. Acum, apare primul dintre cele 5 simturi:simtul tactil. 

SAPTAMANA A 7-A DE SARCINA
SAPTAMANA A 7-A DE SARCINA

TU: La inceputul sarcinii majoritatea femeilor simt ca au nevoie sa doarma mai mult sau sa-si faca siesta. Nevoie de somn este unul din semnele clasice ale sarcinii care cel mai probabil o vei simti in saptamana 7 de sarcina. De fapt se poate intampla chiar asa, noaptea sa suferi de insomnie, iar ziua sa vrei sa dormi la orice ora. Se pare ca vinovatul nu ar fi altul decat progesteronul. Acest hormon a carui concentratie creste pe masura ce sarcina avanseaza provoaca somnolenta.

Cu toate acestea nu se stie de ce, ca printr-o magie, la sfarsitul lunii a treia si inceputul celei de patra, majoritatea neplacerilr dispar sau cel putin isi diminuaeza intensitatea, desi productia de progesteron continua, ea fiind foarte importanta pana in ultima zi de sarcina. La inceputul sarcinii unele femei ar putea avea doar un simptom al sarcinii, altele nici unul sau pe toate.

Senzatii de greata specifice sarcinii te sacaie in continuare. Cu toate acestea, greturile matinale pot fi un indicator al faptului ca nivelul hormonilor implicati in evolutia sarcinii este ridicat iar bebelusul se dezvolta bine. Nevoia de a urina mai des este legata tot de modificarile hormonale si de faptul ca uterul se mareste si exercita o presiune aupra vezicii urinare. Multe femei trec prin una din cele mai dificile perioade ale sarcinii si au tot dreptul sa se planga de neplacerile care le resimt. Respecta, in masura in care este posibil, aceasta nevoie mai crescuta de somn si de odihna, pastreaza-ti calmul si relaxeaza-te, bucura-te sa sarcina.

Sarcina ar trebui sa fie o perioada in care stai de parte de situatii stesante, presante, conflictuale dar care uneori sunt greu de evitat. Cauta-ti surse de energie pozitiva. Simptomele vor disparea ! Citeste in continuare evolutia sarcinii. Ia in continuare o doza de 600 mg de acid folic zilnic care s-a dovedit ca reduce riscul ca bebelusul sa dezvolte un defect de tub neural, cum ar fi spina bifida. Mentine o alimentatie echilibrata si sanatoasa si mareste apotul de lichide desi din cauza greturile este posibil sa-ti fie greu sa mananci. Daca inca nu ai fost la medic pentru o consultatie prenatala ar fi bine sa-ti faci o programare. Cand esti insarcinata se acorda o atentie sporita istoricului tau medical si al familiei tale. De asemenea, istoria medicala a tatalui prezinta importanta.

Te-ar mai putea interesa si:

Vei fi intrebata despre eventualele boli sau tendinte familiale (cazuri de gemeni, tripleti in familia ta), despre alte interventii chirurgicale anterioare, daca au existat, daca ai mai foat insarcinata si ce s-a intamplat, eventualele avorturi. In functie de data ultimului ciclu menstrual se va calcula data probabila a nasterii.

Scopul controalelor prenatale la medic este acela de a verifica dezvoltarea sarcinii luna de luna pentru ca tu si bebelusul tau sa fiti sanatosi in cele 9 luni de sarcina.

COPILUL TAU: Embrionul masoara acum intre 4-5 mm. In aceasta perioada copilul este extrem de vulnerabil, toate organele fiind in plin proces de formare. Evita tot ce ar putea afecta negativ  evolutia sarcinii: alcool, tutun, medicamente, droguri, unele plante.

La sfarsitul acestei saptamani ficatul, rinichii, plamanii, intestinele si organelle sexual interne sunt aproape complet formate. Inima s-a divizat in cele 4 camere si bate cu 150 de batai pe minut, puls de doua ori mai mare decat al unui adult. La o ecografie efectuata in saptamanile 6-9 de sarcina se poate vedea fatul in sacul gestational. Incep sa fie vizibile si unele organe interne.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Mamici