Tineti minte ca atunci cand sunteti insarcinata este responsabilitatea dvs sa aduceti pe lume un copil sanatos. Daca un membru al familiei dvs fumeaza, discutati cu el despre riscurile la care va expune pe dvs si pe copilul nenascut. Toti membri familiei trebuie sa fie preocupati de sarcina dvs si de binele copilului nenascut inca, trebuie sa va sustina mental, emotional si moral.

CE TREBUIE SA EVITATI IN TIMPUL SARCINII
CE TREBUIE SA EVITATI IN TIMPUL SARCINII

FUMATUL. Fumatul este primul interzis pe lista ! Chiar daca sunteti fumatoare, in timpul sarcinii trebuie sa renuntati la fumat. Studiile au aratat chiar ca si fumatul pasiv este daunator in timpul sarcinii, poate chiar mai daunator decat fumatul activ. Prin urmare, incercati sa evitati locurile in care se fumeaza.

ALCOOLUL. Se spune despre alcool ca are multe efecte adverse asupra copilului nenascut. Daca mama consuma alcool in timpul sarcinii, ea va expune copilul la diferite tipuri de defecte din nastere, disfunctionalitati ale sistemului nervos central, retard mental.

RADIOGRAFII. In timpul sarcinii este recomandat sa evitati sa faceti radiografii. Incercati sa le amanati pana dupa nastere, chiar daca acestea sunt necesare. Daca nu puteti astepta pana dupa nastere, asteptati cel putin sa treceti de primul trimestru de sarcina.

PESTICIDELE. Evitati sa veniti in contact cu pesticidele in orice forma ar fi ele. Chimicalele sunt extrem de daunatoare. Incercati sa le evitati cat de mult puteti intrucat chiar si o cantitate mica poate duce ulterior la probleme de invatare pentru copilul dvs.

STRESUL. Evitati sa va stresati !Incercati sa faceti exercitii pentru respiratie, care va vor ajuta sa va calmati si sa fiti mai relaxata.

MEDICAMENTELE. Evitati consumul de medicamente in timpul sarcinii. Nu trebuie sa luati nici macar medicamente pentru raceala, gripa, dureri de cap sau alte boli comune fara acordul medicului dvs ginecolog.

CAFEINA. Evitarea consumului de cafeina nu inseamna numai evitarea sau limitarea consumului de cafea. Cafeina este prezenta de asemenea si in ceaiul verde, bauturile racoritoare, coca-cola si ceaiul negru.

ANUMITE FELURI DE MANCARE. In timpul sarcinii trebuie sa evitati consumul anumitor feluri de mancare. De exemplu, alimente conservate, carne cruda, oua crude, branza topita. Papaya si ananasul ar trebui de asemenea sa fie complet evitate in timpul sarcinii.

FICATUL. Nu consumati ficat in mod regulat in timpul sarcinii ! Puteti sa il consumati ocazional, dar e mai sigur sa evitati consumul frecvent de ficat. Un consum prea mare poate sa duca la defecte la nastere.

INDULCITORII ARTIFICIALI. Nu consumati indulcitori artificiali in timpul sarcinii.

Sursa: Sarcina – TOP 10 lucruri de evitat in timpul sarcinii

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Mamici