Facebook: Gafa care l-a costat pe Mark Zuckerberg 2,5 miliarde de dolari

Au fost necesare doar doua cuvinte pentru ca actiunile Facebook sa scada cu 5%, intr-o singura zi. Mark Zuckerberg a declarat ca veniturile din publicitate ar putea fi „seminifactiv” reduse si ca Facebook se pregateste de investitii „agresive”.

fb

Aceste doua cuvinte rostite de catre Zuckerberg  au făcut ca actiunile Facebook sa scada cu 5% si ca fondatorul Facebook sa piarda nu mai putin de 2.5 miliarde de dolari din avere in doar cateva ore.

In ciuda faptului ca Facebook a avut un trimestru financiar foarte bun, depasind asteptarile analistilor de pe Wall Street, alegerea nefericita a celor doua cuvine, a produs panica printre investitori.

O sursa importanta de venit pentru Facebook, publicitatea a inregistrat o crestere de 50% an de an in ultimii ani. In ultimul trimestru veniturile din publicitate au crescut cu 59% la 6,8 miliarde de dolari, publicitatea de pe dispozitivele mobile reprezentand aproximativ 85% din aceasta suma.

In ciuda acestor cifre, Facebook se asteapta ca veniturile din publicitate sa nu mai creasca atat de mult in perioada urmatoare. Cu toate ca nu au oferit date, reprezentantii Facebook au declarat ca aceasta crestere a veniturilor din publicitate ar putea fi semnificativ redusa  si ca „vor continua sa munceasca din greu pentru a inova” anunturile publicitare.

error: Copyrights !!