Cum iti poti sterge toate datele personale de pe internet

Atunci cand iti faci o pagina pe o retea de socializare, cum ar fi Facebook, iti sunt cerute o serie de datele cu caracter personal . Din pacate exista persoane, guverne sau companii care, cu acordul retelei de socializare sau nu, iti folosesc datele personale in interes propriu. Pentru a preveni utilizarea datelor tale personale in scopuri care iti pot crea mari neplaceri, un grup de informaticieni iti da posibilitatea sa stergi orice detaliu despre tine de pe internet.

Woman's hands typing

Un grup de informaticieni din Suedia au creat un site prin intermediul caruia orice persoana care doreste isi poate sterge toate datele de pe internet prin intermediul unui simplu click.

Disponibil la adresa Deseat.me, Wille Dahlbo si Linus Unneback au creat site-ul pentru oamenii care doresc sa le fie sterse de pe internet toate datele despre ei. Serviciul permite vizualizarea tuturor conturilor pe care persoana este logata si permite stergerea acestora.[gads2]

Totul este posibil prin intermediul adresei de e-mail si a parolei prin intermediul carora aplicatia gaseste toate site-urile pe care persoana este conectata. Dahlbo si Unneback sustin ca ei iau in serios intimitatea utilizatorilor, iar programul functioneaza prin intermediul computerului personal si nu a unui server.

Deseat.me este momentan limitat deoarece este necesar ca adresa de e-mail google sa fi fost utilizata pentru toate conturile online.