Afla cum poti debloca un iPhone fara sa stii parola

Functiile noi adaugate dispozitivelor cu sistem iOS pot avea consecinte greu de anticipat chiar si pentru cei mai experimentati dezvoltatori software. Iata in continuare cum poti ocoli meniul Lock Screen folosind doar serviciile si aplicatiile deja aflate instalate pe telefon.

cum_deblochezi_iphone_fara_stii_parola

Metoda necesita acces fizic asupra dispozitivului configurat in prealabil pentru a permite folosirea asistentului Siri, cat si prezenta unui al doilea telefon iPhone.[gads]

Primul pas consta in interogarea asistentului Siri de pe telefonul vizat folosind fraza “Who am I?”, obtinand astfel datele de contact ale dispozitivului. In urma unui apel FaceTime initiat de pe al doilea dispozitiv, obtinem afisarea dialogului “Message”, din care activam optiunea ”Custom”. Pasul doi consta in accesarea unei functii pentru accesibilitate, activand mai intai modul Voice Over folosind comanda vocala “Turn on Voice Over.”

Luand forma unui bug software, vulnerabilitatea iOS este evidentiata folosind comenzi double-tab aplicate simultan peste numele recipientului afisat si o tasta oarecare pe tastatura virtuala. Procedeul ar trebui sa activeze un dialog  ”to” din care sa alegem recipientul mesajului folosind agenda de contacte a telefonului. Mai departe, folosirea simbolului ”I” afisat in dreptul oricarui contact din agenda va permite vizualizarea informatiilor complete, inclusiv alte poze pastrate in memoria dispozitivului.[gads]

Pentru a impiedica exploatarea acestei vulnerabilitati, autorii clipului recomanda dezactivarea functiilor Siri in meniul Lock Screen si asteptarea unui patch pentru sistemul iOS.

error: Copyrights !!