Afla ce informatii detine Facebook despre tine

Facebook detine mai multe informatii despre tine dacat credeai. De acum insa poti verifica cat de mult si cat de corecte sunt informatiile pe care le detine reteaua sociala despre tine.

facebook_informatii_despre_tine

Specialistii au descoperit existenta unui plugin pentru browser-ul Chrome care dezvaluie toate informatiile pe care Facebook le detine despre cele peste doua miliarde de utilizatori ai sai.

Informatiile despre utilizator sunt ascunse in meniuri, dar cu noul plugin  cei care detin un cont pe Facebook pot vedea si evalua cat de corecte sunt informatiile personale stocate de catre reteaua de socializare.

Algoritmii utilizati de Facebook analizeaza tot ce posteaza utilizatorul, etichetele pe care le pune in poze, schimbarea statusului relatiei, postarile despre personalitatile politice, precum si multe altele.

Software-ul utilizat de catre Facebook poate insa stoca mai multe informatii decat atat.

Orice cautare pe browser, ca de exemplu, magazinele cu haine preferate, electronice, inchirieri de masini sau rezervari pentru saloanele de infrumusetare, pe orice pagina care are un buton conectat catre Facebook, reteaua de socializare va colecta informatii despre utilizator. De asemenea, Facebook detine si alte site-uri care cu ajutorul carora stocheaza informatii despre utilizatori, precum WhatsApp si Instagram.

Facebook cumpara practic informatii despre utilizatorii sai de la cei ce platesc spatiul pentru reclame, astfel ca reteaua de socializare va sti ce masini, locuri turistice, alimente sau haine prefera utilizatorul.

Facebook detine, pe langa datele esentiale despre utilizator, precum varsta, sexul si locatia si  informatii mult mai complexe. Reteaua de socializare stie daca utilizatorul a donat bani pentru caritate sau unde a fost in vacante.

error: Copyrights !!