Rochie celebra purtata de Marilyn Monroe vanduta pentru o suma record

Rochia mulata celebra purtata de Marilyn Monroe atunci cand i-a cantat „La multi ani” presedintelui John F. Kennedy, la implinirea varstei de 45 de ani, a fost vanduta pentru suma de 4,8 milioane de dolari in cadrul unei licitatii organizate in Beverly Hills, Statele Unite.

marilyn_monroe_rochie_vanduta_record

Rochia mulata de culoarea pielii, brodata manual cu 2.500 de cristale, fusese estimata la 2-3 milioane de dolari de catre Julien’s Auctions, casa de licitatii care a organizat vanzarea intr-un cartier frecventat de celebritati din Los Angeles.

Rochia mulata de culoarea pielii a fost conceputa pentru a se mula pe formele lui Marilyn — care nu purta lenjerie — si a trebuit sa fie cusuta pe actrita cu putin timp inainte ca aceasta sa intre pe scena de la la Madison Square Garden din New York, la 19 mai 1962, pentru a canta „Happy Birthday Mr. President” cu celebra sa voce senzuala.

Interpretarea a alimentat zvonurile despre o presupusa idila intre presedinte american si celebrul sex-simbol.

Marilyn Monroe a murit la mai putin de trei luni dupa acest eveniment, din cauza unei supradoze de barbiturice, iar Kennedy a fost asasinat anul urmator. Rochia a fost achizitionata de Ripley’s Believe It or Not!, un imperiu media care detine si un lant de muzee, inclusiv unul la Hollywood, dedicat obiectelor bizare sau cu semnificatie istorica.

Rochia fusese cumparata la o prima licitatie din 1999 de catre omul de afaceri Martin Zweig pentru suma de 1,3 milioane de dolari. Recordul pentru o rochie a lui Marilyn ramane cel stabilit in urma cu cinci ani, atunci cand un cumparator a platit 5.5 milioane de dolari pentru faimoasa rochie purtata de vedeta in filmul „The Seven Year Itch”.