Diamant roz in forma de para vandut pentru o suma record

Diamantul roz face parte din lotul de top din cadrul licitatiei din Geneva, piatra pretioasa cantareste 9,14 carate si este de culoare roz, culoarea cea mai cautata in domeniul clasificarii diamantelor.

diamant_roz_vanzare_record_unu

Un diamant roz in forma de para a fost vandut cu suma de 18,127 milioane de franci elvetieni, echivalentul a 18,11 milioane de dolari unui colectionar asiatic care a licitat suma prin telefon, in cadrul unei licitatii Christie’s.

Piatra pretioasa face parte din lotul de top din cadrul licitatiei din Geneva. Diamantul cantareste 9,14 carate si este de culoare roz, culoarea cea mai cautata in domeniul clasificarii diamantelor. Estimarea pretului de dinaintea vanzarii era intre 16-18 milioane de franci elvetieni.

diamant_roz_vanzare_record_doi„Diamantul roz a fost cumparata de catre un colectionar din Asia, un mega colectionar asiatic”, a declarat dupa vanzare, Rahul Kadakia, directorul international al sectiei de bijuterii de la Christie’s,

Casa de licitatii Sotheby’s a vandut in luna mai a acestui an, un diamant roz in forma de para de 15.38 de carate pentru suma de 30,8 milioane de franci elvetieni (31,46 milioane de dolari la acea vreme), stabilind un record mondial.

Christie’s care celebreaza cea de-a 250-a aniversare a incasat aproape 97 de milioane de franci elevetieni cu 77% din cele 217 loturi vandute, fata de cele 110 milioane de franci de acum un an. Cateva bijuterii importante, printre care si un smarald columbian si un inel de diamant creat de bijutierul din New York David Webb, au fost blocate in tranzactie.

Christie’s este detinuta de compania de holding Artemis SA a magnatulului francez din domeniul retailului, Francois Pinault.