Cele mai ciudate cinci tendinte in moda din lume

Un trend in moda este stabilit in functie de preferintele unui anumit grup de oameni. Dupa cum spune si zicala, gusturile nu se discuta, de-a lungul timpului, oamenii au ales unele dintre cele mai ciudate moduri de a se imbraca, coafa sau machia. Iata in continuare cinci dintre cele mai extravagante si ciudate tendinta in moda.

tendite_moda_unu

1.Sweet Lolita (ama-loli)

Trendul Lolita a aparut in Japonia. Tinutele sunt construite pe baza a ceea ce se purta in perioadele victoriana si edwardiana in Europa. Fetele care sunt adeptele acestui look poarta rochite vesele, in culori pastelate, pana la genunchi, uneori cu crinolina sau jupoane, astfel incat poalele sunt foarte ample. De asemenea, ele isi pun ciorapi mati sau sosete lungi iar pe cap poarta fundite.

tendinta_moda_doi

2.Gothic Lolita

Asa cum ii spune si numele GothLoli este o reinterpretare gotica a trendului Lolita si s-a dezvoltat mai ales in Tokyo. Tinutele sunt, de regula, negre din cap pana in picioare, mult mai austere si sunt completate de machiaj smokey si ten foarte pudrat.

tendinta_moda_trei

3.Steampunk fashion

Moda steampunk, pe scurt, este transpunerea tinutelor din literatura cu acelasi nume. Lucrarile de fictiune care au inspirat acest stil sunt bazate, la randul lor, pe lucrari ale lui Jules Verne, Mary Shelly sau H.G. Wells.Steampunk nu are norme atat de exacte si de frau liber imaginatiei. Ideea centrala sunt tinutele specifice erei victoriene, accesorizate cu detalii care amintesc de masinarile cu abur de la inceputurile perioadei industriale.

tendinta_moda_patru

4.Moda picioarelor legate in China

In China secolului X, picioarele foarte mici ale femeilor erau considerate un semn de eleganta si frumusete. Talpile fetitelor erau legate strans inca de la varsta de un an si impiedicau astfel cresterea. Practica era raspandita in mod special in randul familiilor bogate care aratau astfel ca femeile nu erau nevoite sa munceasca.

tendinta_moda_cinci

5.Inele pentru gat

Femeile din tribul burmez Kayan sunt cunoscute in toata lumea pentru podoabele speciale pe care le poarta. Femeile incep sa si le puna in jurul gatului incepand cu varsta de 5 ani. Pe masura ce trece timpul, sunt adaugate din ce in ce mai multe. Greutatea acestora apasa pe clavicula si pune presiune asupra cutiei toracice, ceea ce da impresia de gat alungit.