Cu siguranta ca v-ati intrebat de ce aproape toate hainele care au ca sistem de inchidere cu fermoar contin gravate pe acesta literele „YKK”. Explicatia este una cat se poate de simpla, iata de ce.

de_ce_scrie_ykk_fermoar

Inscriptia „YKK” apare pe fermoare pentru ca „YKK” este numele celei mai mari companii care produce acest sistem de inchidere pentru haine din lume. Compania este japoneza si a fost fondata in anul 1934 de un barbat pe nume Tadao Yoshida.[gads2]

Prescurtarea „YKK” inseamna „Yoshida Kogyo Kabushikikaisa”, adica „Yoshida Company Limited” („Yoshida, companie cu raspundere limitata”). Yoshida produce, de asemenea, nasturi, catarame si alte elemente de inchidere si fixare. YKK are 114 filiale in 71 de tari din intreaga lume. Competitia vine din partea producatorului chinez SBS. Impreuna, cele doua firme dau jumatate din totalul productiei de fermoare la nivel mondial.

Fermoarul nu a fost inventat in cadrul YKK. Un american pe nume Whitcomb L. Judson este considerat inventatorul fermoarului, pe care l-a denumit, in 1893, incuietoare. El a pus chiar si bazele unei companii care producea elemente de acest fel, pe care a denumit-o „Te Universal Fastener Company”. Aceasta exista si in prezent sub numele „Talon”.

Fermoarele YKK se gasesc la tot felul de produse, de la jachete la valize de calatorie.

Acest conținut este doar pentru membrii sitului. Dacă ești un utilizator, te rog autentifică-te. Utilizatorii noi se pot înregistra mai jos.

Autentificare utilizatori existenți
   
Înregistrare utilizator nou
*Câmp obligatoriu
Categories: Bizar Fashion